Vitaal door de Overgang

MenoWorkplace: Programma op Maat voor Werkgevers

Over MenoWorkplace

Elke vrouw krijgt te maken met de overgang. Hierdoor ervaren de meeste vrouwen in meer of mindere mate klachten. De klachten die vrouwen ervaren variëren (denk aan vermoeidheid, opvliegers, slecht slapen, burn-out klachten, stemmingswisselingen, etc. etc.). Vaak wordt hierbij niet aan de overgang gedacht. MenoWorkplace ondersteunt werkgevers zodat vrouwen die in de overgang zijn daardoor actief aan het werk blijven.

Er heerst vaak ook een taboe om klachten die bij de overgang horen bespreekbaar te maken. Dit komt doordat er weinig kennis is over de overgang. Zowel bij vrouwen als bij leidinggevenden en collega’s. Daarom worden deze klachten in de werkomgeving meestal niet (h)erkend. Dit  kan leiden tot ziekteverzuim en verloop van personeel. Ongeveer 1/3 van het ziekteverzuim van vrouwen tussen 45 en 60 jaar is toe te schrijven aan overgangsklachten.

Omdat steeds meer vrouwen tussen 45 en 60 jaar aan het werk zijn, zijn de gevolgen van de overgang meer zichtbaar. Daarom is het van belang om aandacht te geven aan de overgang in de werkomgeving. Door het bespreekbaar te maken komt het onderwerp uit de taboesfeer.

Als vrouwen op een positieve manier ondersteund worden om actief regie te nemen over hun overgangsklachten dan gaan ze vitaler door de overgang. Daardoor kan vrouwelijk talent en potentieel optimaler ingezet worden nu en in de toekomst.

Wil je weten of je organisatie overgangsvriendelijk is? Doe de WorkPlaceScan

MenoWorkplace: Programma op Maat

Mijn programma is maatwerk en wordt afgestemd op het budget en behoeften van je organisatie. Hierbij hanteer ik het MenoActive Model. Bovendien hebben mijn programma’s  een wetenschappelijke basis.

Een programma kan de volgende elementen bevatten:

  • Strategisch advies voor een overgangsvriendelijk beleid
  • Workshops
  • Trainingen
  • Inloopspreekuur (telefonisch of beeldbellen)
  • Individuele coaching

Mijn aanpak

Om te beginnen inventariseer ik de behoeften en al bestaande elementen in je organisatie. Daarna geef ik een advies over een MenoWorkplace programma.
Vervolgens kan MenoActive het programma  implementeren in jouw organisatie. Als laatste evalueer ik de resultaten van het programma.

Wat levert een overgangsvriendelijk beleid op?

  • Minder ziekteverzuim
  • Meer bevlogenheid en plezier in het werk
  • Meer energie
  • Verhoogde productiviteit
  • Meer bewustzijn in de organisatie over de impact van de overgang bij werkende vrouwen.

Ik ga graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Het is ook bespreekbaar om een losse lezing, workshop of training te organiseren. Neem hiervoor vrijblijvend contact met mij op.