Vitaal door de Overgang

"Actief Werken aan een Vitale Overgang"

Check je overgangsklachten

MenoScan

Check je score:

De MenoScan is geen complete lijst van alle klachten die in verband kunnen worden gebracht met de overgang. Bij twijfel over je klacht(en) en de aanpak ervan: neem contact op met je huisarts.

0-10 punten: Milde klachten

Je hebt weinig klachten die samenhangen met de overgang.
Wat niet wil zeggen dat je er geen last van kunt hebben. Ze kunnen ook het begin van de overgang aankondigen.
Wil je iets doen aan de klacht(en) die je hebt en in actie komen voor een vitale overgang? Bekijk het aanbod van MenoActive. Misschien zit er iets voor je bij. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via het contactformulier als je een vraag hebt.

Ben je nog niet zo ver om actie te ondernemen? Herhaal de test over 6 maanden om te zien hoe het dan met jou en aan de overgang gerelateerde klachten gaat.

10-35 punten: Matige klachten

Je hebt redelijk wat klachten die samenhangen met de overgang.
Vrouwen in de overgang hebben een gemiddelde score van 16. Wij van MenoActive kunnen ons voorstellen dat dit een behoorlijke invloed kan hebben op je dagelijks functioneren.
Wil je aan de slag met deze klachten en in actie komen voor een vitale overgang? Bekijk het aanbod van MenoActive om te kijken wat het beste bij je past.
Je kunt ook altijd contact met ons opnemen via het contactformulier als je een vraag hebt.

35-60 punten: Ernstige klachten

Je hebt veel klachten die samenhangen met de overgang.
Dat beperkt je waarschijnlijk behoorlijk in je dagelijks functioneren en je welzijn. Het is niet nodig om te denken dat dit er nu eenmaal bijhoort. Vaak zijn deze klachten te verminderen. We adviseren je om contact op te nemen met je huisarts om dit te bespreken.
Het aanbod van MenoActive voor een vitale overgang kan een aanvulling zijn op, maar mag niet gezien worden als een vervanging van, het advies van je behandelend arts.

MenoScan is gebaseerd op de door artsen en wetenschappers gebruikte Greene Climacteric Scale.
Referenties: Barentsen R, van de Weijer PH, van Gend S, Foekema H. Climacteric symptoms in a representative Dutch population sample as measured with the Greene Climacteic Scale. Maturitas; 2001.
Greene JG. Factor analytic study of climacteric symptoms. Journal of Psychosomatic Research; 1976.